Eğitimlerimiz
Kurumsal Oryantasyon Programımız
Hastanemizde işe yeni başlayan her çalışanın almakla yükümlü olduğu ve İnsan Kaynakları Departmanı tarafından organize edilen bu eğitim, 2,5 gün sürmektedir. Verilen bu eğitimle işe yeni başlayan kişinin kurumu tanıması (Medistate Kavacık Hastanesi yapı ve işleyişi, kalite yönetim sistemi, ekipman kullanımı) ve uyumunun sağlanması hedeflenmektedir.
Hemşirelik Oryantasyon Programımız
Hemşire/ebe ve teknisyenlerin mesleki bilgi ve becerilerini yenilemelerini sağlamak, kuruma uyumlarını kolaylaştırmak ve çalışanlar arasında ortak dil oluşturmak amacıyla verilen hemşire oryantasyon eğitimine tüm yeni başlayan hemşireler katılır.Multidisipliner bir grup tarafından verilen oryantasyon eğitimi 8 gün sürmektedir. Bu eğitimi başarı ile tamamlayan çalışanlarımız belirlenmiş rehber hemşireleri ile birlikte çalışma alanlarına göre 3-6 ay sürecek olan klinik eğitim programına alınırlar
Klinik Eğitim Programı
Medistate Kavacık Hastanesi bünyesine yeni katılmış olan hemşirelerin, klinikte eğitim ve uyum sürecini kapsayan çalışacakları birim baz alınarak hazırlanmış beceri listeleri ile takip edilen bir programdır. Klinik Eğitim Programı'ndaki hemşire kendisine tanımlanmış rehber hemşire ile birlikte ve onun gözetiminde hasta bakımına katılır ve bu sırada uyum programı doğrultusunda gelişimini sürdürür. Bu süreç yeni mezun hemşireler ve özel alanlar için 6 ay, diğer alanlar ve deneyimli hemşireler için 3 ay sürmektedir. Belirlenen süre sonunda ve belirli aralıklarla rehber hemşire ve sorumlu hemşire çalışanın gelişimini değerlendirir.
Vücut Sistemleri Eğitimi
Klinik alanlarda çalışan hemşirelerin, hasta değerlendirmesi, hemşirelik tanılarının belirlenmesi ve hastaya özel bakım planlarını hazırlanarak yeniden değerlendirmeleri yapabilmeleri için; vücut sistemlerine ait anatomi, fizyolojik ve fizik muayenesini kapsayan teorik ve pratik uygulamalı eğitimdir.
Pediatri Hemşireliği Eğitimi
Pediatrik hastaların kendilerine has özelliklerini, hemşirelik bakım ve tedavisinde dikkat edilmesi gereken ayrıcalıkları içerir. Çocuk sağlığının korunması, çocuğun ve ailesinin bakım gereksinimlerinin profesyonel olarak bütüncül bir yaklaşımla karşılanabilmesini kapsar.
Kadın Sağlığı Hemşireliği
Kadın ve üreme sağlığı, gebelik fizyolojisi, doğum öncesi ve doğum sonrası anneye yaklaşım, annenin psikolojik değerlendirilmesi, anne ve bebek bakımını içerir. Hemşire ve gebelerin; anne ve bebeğin bakım ihtiyaçlarını bir bütün olarak değerlendirerek, karşılayabilmelerini kapsar.
Faydalı linkler