Organization Accredited by Joint Commission International
ONLINE RANDEVU

Bayramda Beslenme Tüyoları

Bayram süresince günlük yaşantınızı çok değiştirmeden yeterli ve dengeli beslenmeye devam edilmelidir.

Güne mutlaka kahvaltı ile başlamaya özen gösterin.

Kahvaltıda yumurta, peynir, zeytin, az miktarda bal ev yapımı reçel ve tam tahıllı ekmek ile beslenin

Aralarda ara öğünler yapmak uzun süreli açlıkları önleyerek bayram ziyaretlerinde sunulan tatlı ikramlarına karşı koymaya yardımcı olacaktır.

Eğer börek- sarma gibi karbonhidrat yükü çok olan yiyecekleri çok seviyorsanız bu yiyecekleri öğleden sonra ara öğün olarak tadımlık yiyebilirsiniz. 

Yapılan ziyaretler sırasında ikram edilen hamur tatlılarından tadımlık tüketilmeli, tercih etme şansı varsa sütlü veya meyveli tatlılar tüketilmelidir.

Kendi ikram edeceğiniz tatlıya karar verirken de hamurlu tatlı hazırlamak yerine sütlü bir tatlı veya dondurma ikram edebilirsiniz.

Su her zaman kaçamakların en iyi affettiricidir. Günde mutlaka 2-2.5 lt su içmeye özen gösterin.

Misafirlerinize asitli içecekler yerine ıhlamur, rezene, adaçayı, yeşil çay gibi bitki çayları veya sade maden suyu, ayran, kefir, ev yapımı az şekerli limonata ikram etmeyi deneyebilirsiniz.

Çikolata veya şeker ikramı yerine kuru meyve ve fındık – badem – ceviz den oluşan kuru yemiş tabağı sunabilirsiniz.

Bayram sabahları güne sağlıklı bir yürüyüşle bol oksijen alarak başlamak vücudunuz için asıl bayram olacaktır. 30-45 dakikalık yürüyüşler yapmaya veya günde 10.000 adım atmaya özen gösterin.

Bayram boyunca diyabeti, kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyonu olanlar ve özel beslenme tedavisi uygulayanlar yediklerine dikkat etmeli ve tedavilerini bozmamalıdırlar.