Kurban eti kesildikten hemen sonra tüketilmemelidir.
Kesimden hemen sonra tüketilen etlerde ölüm katılığı (rigor mortis) olacağı için etlerin sindirimi daha zor olabilmekte ve bu durum mide - bağırsak şikayetlerine sebep olabilmektedir.
Kurban eti küçük parçalara ayrılıp, kesimden en az 1-2 gün kadar bekletildikten sonra tüketilmelidir.
Doğru saklama ve pişirme yöntemleri uygulanırsa, etlerdeki vitamin ve mineral kaybı(b1-b12 ve folik asit) en aza indirgenmiş olacaktır.
Etler tüketilirken yanında mutlaka yeşil yapraklı sebzeler bulundurulmalıdır. Bu sayede etteki demirden vücudunuz en yüksek oranda faydalanmış olacaktır.
Bilimsel veriler; haftada 1-2 gün, tek öğünde 90-120 g arasında kırmızı et tüketimini önermektedir.
Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri yüksektir. Bu nedenle etler, en azından görünen yağları alınarak pişirilmelidir.
Bayramlar şerbetli tatlı tüketiminin yüksek olduğu dönemlerdir. Bu dönemde şerbetli tatlıları tüketirken porsiyon kontrolü önemlidir. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih etmek sizler için daha sağlıklı olacaktır.