Organization Accredited by Joint Commission International
ONLINE RANDEVU

Dolgu Uygulamaları

Cildimiz yaşlandıkça kollajen, elastin doku ve hyaluronik asit miktarında azalma meydana gelir. Dolgu uygulamalarında azalmakta olan hyaluronik asit, küçük iğneler yardımıyla cilt altındaki problemli olan yerlere enjekte edildir. Jel kıvamındaki hyaluronik asit cildin su tutma kapasitesini arttırarak volüm sağlar.

Yüzdeki ince ve derin kırışıklıkların doldurulması, dudakların ve konturunun dolgunlaştırılması, yanaklar, çene, göz çevresi ve şakaklara hacim verilmesi, akne ya da diğer nedenlerle oluşmuş derin izlerin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Kaş arası, nazolabial bölge, dudak üstündeki dikey çizgiler en sık uygulama alanlarıdır. Boyunda ve el sırtında da düşük molekül ağırlıklı dolgulardan faydalanılmaktadır. Kemerli olan burunların düzeltilmesi ya da burun ucunu kaldırmak için de dolgu uygulamalarından faydalanılmaktadır.

İşlem yapıldığı an itibariyle kendini belli eder fakat zamanla su tutma kapasitesi arttıkça etkisi daha da artar. Kullanılan dolgunun molekül ağırlığına bağlı olarak etki süreleri 6-18 ay arasında değişmektedir.

Dolgu Nerelere Uygulanır?

Yüzde en sık burun-dudak çizgilerine, kaşlar arasındaki dikey çizgilere, dudak köşelerinden aşağıya inen üzüntü çizgilerine (Marionette) ve gözaltlarındaki gözyaşı oluklarına yapılır. Derin dolgularla elmacık kemikleri ve çene ucu belirginleştirilebilir. İnce dolgular göz kenarlarındaki kaz ayaklarına ve dudaklar üzerindeki dikey sigara çizgilerine verilir. Nemlendirici özelliği olan saf hyaluronik asit tüm yüze, dudak kenarlarına, boyuna, dekolte bölgelere ve ellere uygulanabilir. Bu tür uygulamalar sıklıkla yaz başında yapılır ve cildin yaz boyunca nemli kalmasına yardımcı olur. El gençleştirme işlemlerinde derin dolgularla ellerde oluşan yumuşak doku kaybı giderilir, nemlendirici hyaluronik asitle uygulamaları ile el sırtındaki cildin kalitesi yükseltilir.

Bölüm Doktorları

Uzm. Dr. Fatma Yazar
Dermatoloji
Uzm. Dr. Yavuz Eyüp
Dermatoloji