Organization Accredited by Joint Commission International
ONLINE RANDEVU

Omuz Ağrıları

İnsan vücudunun omuz bölgesi, skapula, humerus, klavikula kemikleri ile bunlar arasındaki eklemlerden oluşur. Omuz bölgesindeki bozukluklar sıklıkla ağrı ve hareket kısıtlılığı ile kendini gösterir. Omuz bölgesi geniş hareket kapasitesi ile orantılı olarak yaralanmaya oldukça uygun bir konumdadır. Omuz ağrılarının sıklığı % 7-10 arasındadır.

Omuz ağrısı nereden kaynaklanır?

Omuz bölgesindeki ağrılar, eklem, eklem çevresindeki kemik dokular, eklem çevresindeki kas, tendon ve bursa gibi yumuşak dokulardan kaynaklanabilir. Bunlara ek olarak tuzak nöropatileri, brakial nöritis, servikal omurga ve bazı iç organlardaki bozukluklar gibi nedenler de omuz bölgesinde ağrıya neden olabilirler.

Omuz ağrısında tedavi yöntemleri nelerdir?

Ağrının şiddetine göre analjezik ilaçlar uygulanır. Kullanılan ilaçlarla bir yandan ağrı bir yandan ağrıya neden olan problemin yarattığı yangı azaltılmaya çalışılır. Erken dönemde, 4-6 hafta boyunca istirahat ve uygulanan yangı giderici ilaçlarla ağrılar giderilmeye çalışılır. Erken dönemde uygulanan tedavilerle tamamen iyileşen bir hasta normal hayatına, spor yaşamına geri dönebilir. İyileşme sağlandıktan sonra ilaçlar azaltılarak kesilir. Erken dönemde tedavi ile iyileşmeyen hastalara fizik tedavi yöntemleri, girişimsel algolojik yöntemler önerilir.

Omuz eklem enjeksiyonu nedir?

Omuz ekleminden kaynaklanan ağrılarda, eklem içi ve eklem çevresine yönelik olarak uygulanmakta olan girişimsel tedavi yöntemleridir. Bu amaçla fluroskopi gibi bir görüntüleme yöntemi yardımıyla omuz eklem aralığı belirlenerek eklem kapsülü içine ve eklem çevresindeki anatomik yapılara iğne yarımıyla steroid yapıda ilaçlar verilerek bu bölgedeki yangıya bağlı ağrı giderilmeye çalışılır.